• تهران، شهر زیبا
  • info@zibashharlab.ir
  • 02144111195

ویتامین ب 9 یا همان اسید فولیک (فولات)


میزان مصرف روزانه اسید فولیک

    شیرخواران زیر ۶ ماه: ۲۵ میکروگرم
    ۶ تا ۱۲ ماه: ۳۵ میکروگرم
    بچه‌های ۱ تا ۳ سال: ۵۰ میکروگرم
    بچه‌های ۴ تا ۶ سال: ۷۵ میکروگرم
    پسران و دختران ۱۱ تا ۱۴ سال ۱۵۰ میکروگرم
    مردان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
    زنان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
    خانم‌های حامله: ۶۰۰ میکروگرم
    زنان شیرده: ۵۰۰ میکروگرم

ویتامین B9 یا فولیک اسید یک ویتامین محلول در آب است.

فولیک اسید نقش کلیدی در ساخت نوکلئیک اسیدها از جمله DNA و RNA ایفا میکند. ویتامینB9 برای عملکرد صحیح مغز حیاتی است و نقش مهمی در سلامت روانی و عاطفی دارد.

فولیک اسید ارتباط نزدیکی با ویتامین B12 در ساخت سلول ها ی خونی قرمز دارد و کمک میکند آهن در بدن عملکرد درستی داشته باشد.

فواید:
در طول دوره بارداری ، نوزادی و نوجوانی که سلول ها خیلی سریع در حال رشد هستند وجود فولیک اسید ضروری است.

همچنین باعث ساخت گلبول های قرمز خون شده و از آنمی جلوگیری میکند.میزان کافی از فولیک اسید در دوران بارداری میتواند از نقص های تولد از جمله نواقص نخاعی و مغزی جلوگیری کند .

فولیک اسید ویتامین مهمی در ساخت DNA و RNA میباشد ، به تقسیم شدن و رشد سلول ها سرعت میبخشد ، سلول های خونی سالم میسازد ، در دوران بارداری از نقص های دوران تولد جلوگیری میکند و سلامت مغز را افزایش میدهد.

همچنین بر اساس مطالعات کارشناسان دانشگاه هاروارد مصرف کافی فولیک اسید خطر ابتلا به سرطان کولون و بیماری قلبی را کاهش میدهد.

کمبود:
کمبود ویتامین B9 باعث رشد ناقص ، التهاب زبان ، کج خلقی، از دست دادن اشتها ، اسهال و آنمی میشود .

فولیک اسید برای ساخت گلبول قرمز در بدن ضروری میباشد . گلبول های قرمز خون باعث حمل اکسیژن به سلول ها میشود. در صورت نداشتن تعداد کافی گلبول قرمز فرد دچار آنمی شده و احساس ضعف و خستگی میکند .

آنمی ناشی از کمبود اسید فولیک در دوران بارداری ، خطر ابتلا به نواقص تولد در کودک بویژه نقص نخاعی را افزایش میدهد .

کمبود ویتامین B9 ناشی از سوء تغذیه و عدم استفاده از منابع فولیک اسید میباشد .که در صورت مصرف فولیک اسید بهبود می یابد.

منابع :
منبع غنی فولیک اسید اسفناج و سبزیجات با برگ سبز تیره میباشند .

از منابع دیگر میتوان کلم بروکلی ، کاهو، کلم ، زرده تخم مرغ، جگر و شیر و .. نام برد .